ניוזלטר חודשי - האיגוד הישראלי לפסיכודרמה

ניוזלטר חודשי

ניוזלטר חודשי

 

אנו נמצאים בפתחה של שנה חדשה. רגעים של חלימה, תכנון, שיתוף וחשיבה משותפת הולידו את "במה לכתיבה", ניוזלטר מקצועי של האיגוד הישראלי לפסיכודרמה שמוקדש כל כולו לטיפול באמצעות פסיכודרמה.

חשבנו לא מעט במה נתמקד בגיליון הראשון, העלנו נושאים, בדקנו וחקרנו, התחממנו... ביחד ולחוד. החימום המשותף והספונטניות שהתעוררה בקרבנו תוך כדי הובילה אותנו אל הנושא המרכזי עבור הגיליון הראשון שלנו, אותו בחרנו להקדיש לחימום הפסיכודרמטי.

אספנו טקסטים של פסיכודרמטיסטים שונים שביקשו לבחון מה החימום הזה עבורם, מה הוא מעורר, כיצד הוא נוגע ומה הוא מאפשר. התחלנו מהמקור, מהתיאוריות של מורנו והגענו לפסיכודרמה של היום והחיפוש הזה, המעבר בין המילים, של אז והיום, עבורנו, היה מרתק ומעורר השראה.

סיגל פלינט משתפת במאמר של שני כותבים אוסטרלים משנת 2014 העוקב אחרי תולדות החימום, שורשיו בתיאטרון הספונטניות, ההתפתחויות שעבר עם ההגירה של מורנו לארה'ב ופיתוח הפסיכודרמה , ועד לארבעת התפקידים שיש לחימום כיום. מוצאת בכתביו של מורנו התייחסות למצב החימום הטבעי, זה שדורש דווקא לעיתים- Undo To, מה שפותר לה דילמות ישנות. ד'ר דני יניב קורא לנו לחפש את נקודות החולשה בשריון ההרגלים המקבע, כמו מורנו גם דני מאמין שזה אפשרי. יעקב נאור עונה על שאלון שפשוט אסור לפספס ובו מחשבות עמוקות אודות החימום וחוויות בינאישיות מתקופת לימודיו בשנות השבעים Beacon - ניו יורק. הילה גאון כותבת כיצד "התחממה" בנוגע לחימום ועברה ממחשבה ביקורתית אודות  עצמה והתנגדותה, להתבוננות על כל מה שעולה בחימום כסוג של אינפורמציה שעולה מבפנים. יגאל בן אהרון שמתרגל גם מיינדפולנס מציע את כלי השיטה כחימום טוב עבור המטפל ותמר פלג מספרת לנו על מפגש ביבליו דרמה ועל החימומים היפים שהוא מאפשר, כמו גם מחברת בין ראשית השנה לספר בראשית ולקונפליקטים הנצחיים שמציג שמתכתבים עם אילו שאנחנו חוקרים על הבמה הפסיכו דרמטית.

לאחר ציפייה רבה, אנו מצרפים לשלל הפעילויות גם את הניוזלטר המקצועי החדש שלנו ומזמינים אתכם, בהתרגשות רבה, לקרוא את אסופת הכתבים הראשונה המצויה בו. בפרוס השנה החדשה,  עם כתב עת ראשון המוגש לכם, אנו נמצאים בשלב החימום, מלאי סקרנות לגבי ההמשך. 

למעבר לכתב העת: 

/userfiles/במה לכתיבה.pdf

 

תפריט נגישות